PACITANPOST

Politik

Ekonomi

Kesehatan

Ad Placement

Louncing

Selasa, 11 Juni 2024

SUGENG KUNDUR MAS AGUS...!

Alm. Agus Hermawan Wartawan Portal Pacitan.

Pacitan.12.06.024.
Sapa sing ra kaget'
Wingi awan (11/6) AgusHermawan  ijik nulis berita terkait kegiatan Foging Polres Pacitan lan Aksi bersih bersih Pantai ana sekitar Pantai Pancer Door Pacitan.

Bahkan karya jurnalistik kegiatan bersih bersih Pantai Pancer Door ditulis Agus sekitar 14.30 wib .

Ora nyono ora ngira , rong jam sak bare / sekitar jam 17.30 insan media lan tokoh tokoh Pacitan kaget , buka group WA sing isine' ,, postingan lelayon ,,  Inna lillahi Wainna illaihi Rojiun  sdr Agus Hermawan wartawan Portal Pacitan telah meninggal dunia , diduga karena Jantung.

Kabeh geger ..' seolah ora percaya yen Tokoh sing terkenal disebut Agus Jenggot iki maeng ninggal tenanan, krang .kring..krang ...kring kabeh tekok memastikan opo tenan Agus seda..?

Kronologi..!
Bubar acara liputan jurnalistik  ( 14.00 Wib ) agus Hermawan mulih menyang omahe Dusun Krajan Desa Mentoro , saperlu arep buru buru gawe/ nulis berita terkait kegiatan Bersih Bersih Pantai.

Bar nulis berita , Agus njaluk mangan menyang bojone ,bu aku gawekno mi godok , bar mangan aku arep nang kandang / makani pithik .

Kocapo..!
Bar mangan emi , informasi tetangga Agus langsung makani pithik , ananging Agus kroso awak'e koyo masuk angin lan lemes ora duwe daya ... awakku lemes ...awakku lemes..dadaku sesek..kumat iki aku , aduh.aduh  ora kuwat aku...bar kui agus langsung semaput.

Ditunggu sedilit , kondisi Agus nglentruk ora obah ,  seolah wis kepundut gusti kang akarya jagad , ananging kanggo memastikan secara medis , pihak keluarga gawa Agus menyang klinik dr Warkim, lan fix dinyatakan meninggal dunia,Inna lillahi Wa Inna illaihi Rojiun , mugi kundur ingkang Husnul Khatimah mas Agus.

Riwayat  nekuni dunia Jurnalistik..!
Agus Hermawan ,vAle dadi Wartawan pancen urung pati suwe' , ananging kiprah Agus Hermawan (57) ana jurnalistik wis mewarnai dunia tulis menulis, khususe' ana daerah Kabupaten Pacitan.

Sing Menarik..!
Almarhum sing papane ana Dusun Krajan Mentoro Pacitan iku, miturut catetan Media , urung pernah nulis bab sing ala ala : misale' kasus asusila , perkara  korupsi ,tukaran lan bab elek'e liyan.

Khusus Potensi..!
Seolah wis dadi pakem'e , Agus Hermawan sing asline bocah saka Jawa Barat iku , karya tulisane meh 100% terkait potensi daerah /Pacitan.

Mula tokoh sing terkenal Agus Jenggot iku , klebu wartawan sing rajin menyang dinas dinas lan desa desa golek data sing hubungane karo Potensi Daerah.

Suatu saat  Agus Jenggot ditakoni ! Ngopo kok ora wani nulis sing sifate kontroversi, tokoh sing duwe anak telu iki maeng jawab : Pejabat Pemerintah Kabupaten Pacitan perlu suport ,, ben Pacitan cepet maju kaya daerah liya , sedang sing sifate pelanggaran / kontroversi awakmu  wae brow..he....he.. , jare Agus ambi guya guyu ke`kle`k>>.

Getol sinau agama..!
Awale  alm Agus Hermawan,  klebu tokoh Kontroversial , melu berjuang terkait ketidak adilan, Korupsi lan penindasan ( konon)  bergabung ana LSM luar daerah.

Ananging sekitar 5 tahun iki, Agus getol sinau agama , berbagai macem tafsir Qur'an lan Hadist Nabi , persasat disinau saben wengi ,termasuk klebu blajar ceramah agama.

Pendek kata' perilakune Agus ,  iso diarani malik grimbyang , Sembahyang tepat waktu , ngadohi minuman ber alkohol lan perilaku  /  adab elek liyane kabeh didohi.

Suatu saat Agus Omong..!
Urip kui sifate muk mampir ngombe', nyawa dijupuk karo sing kuasa ora dumeh awan lan sore .
Walilkulli ummatin Ajalun,faidha ja'a ajaluhum,layas tak khiruna saata wala yas takdimun..
                        Artinya.
Jika Ajal seseorang/umat telah tiba, maka tidak bisa ditunda  dan tidak bisa dimajukan...Qs Al Araf 34.

                       KAMI  DARI : 
MEDIA PACITAN POST GROUP , PADEPOKAN ENGGAL BABAR BIRD FARM, MANAGEMEN RESTORAN TIRTA WENING, KELUARGA BESAR SUGIHARTO TUNAS SUBUR , REKAN REKAN FPPA DAN MASYARAKAT DESA MENTORO.
          Nderek bela sungkawa, sugeng kundur mas Agus..' mugi jannah  husnul khatimah....Amin..

Tulisan ini khusus untuk mengenang Alm Agus Hermawan dalam kiprah singkatnya didunia Jurnalistik di Pacitan , ditulis oleh sutikno dari Pacitan Post Group..







Kamis, 06 Juni 2024

WIWIT BG : EKSEKUTIF SIAP ..KETUA DPRD SIAP.. ASB DEG DEGAN...?


Pilkada.07.06.024.
 Kepopuleran Rahman Wijayanto alias Wiwit Bagong , dina iki pancen iso diarani ( fenomena ) kanggone masyarakat Pacitan.

Berbekal semanak / familiar , mantan kades Arjowinangun iki merupakan peraih suara terbanyak ana Pilihan Anggota DPRD Pacitan tahun 2024.

Ora tanggung tanggung , biting Wiwit Bagong ngalahne adoh Bupati Pacitan Indrata Nur Bayu Aji nalika isih nyaleg Dewan . Wiwit Bagong entuk suara sekitar sepuluh ewu luwih.

Mulo rasah gumun , yen Pilkada tahun 2024 sing bakal digelar akhir Nopember 2024 , Bupati Aji langsung meminang Wiwit BG sebagai Calon Wakil Bupati  Pacitan periode tahun 2024-2029.

Ananging ketentuan sida lan orane , Wiwit BG dadi Cawabub'e Raden Adipati Aji , kabeh  ,, gumantung ,, DPP Partai Demokrat sing duwe hak mutlak menehi surat Rekomendasi Cabub/Cawabub.

Perlu dimangerteni , kejaba Wiwit Bagong , tokoh  pendaftar ana Partai Demokrat  ana Ronny Wahyono , Bupati Aji lan M.Toha ( adik kandung kiai kondang Sodiq Sudjak.

Menyang Media iki , Wiwit BG ( tokoh) Asli Dusun Pager Desa Arjowinangun Pacitan omong , arep ditempke ana Eksekutif utawa ana Legeslatif  ( DPRD) Wiwit ngaku ora masalah, kabeh jabatan iku amanah, Sing penting dilakoni sungguh sungguh ,  jare Wiwit.

Sementara suasana ana Gedung DPRD Pacitan,  para anggota Dewan wis mulai klesak klesik , nyatur posisi Ketua DPRD Pacitan sing bakal ditinggal Ronny Wahyono.

Menimbang aturan lan  kalkulasi Politik internal Partai Demokrat ,kemungkinan besar Kursi Ketua DPRD Pacitan periode 2024-2029 bakal dijabat Arib Setyo Budi.

Tapi yen ndelok saka obahe ,, Incumben,, Bupati Aji sing gencar mromosekne Wiwit BG sebagai pasangan Bupati/wakil Bupati, sebagian tokoh Politik Pacitan akeh sing menilai,  Bupati Aji menehi Raport menyang DPP soal Wiwit BG Sochabat karib'e

Isa disimpulke , seumpama BG ora katut ana seleksi Rekom , minimal Bupati Aji wis menehi  ,, kekarep ,, Wiwit BG dijaluk mimpin DPRD Pacitan tahun 2024-2029.

Seumpama prediksi iki bener, sing ketir ketir Ketua Fraksi Demokrat DPRD Pacitan Arip Setyo Budi , sing wis suwe dambakne dadi  Pimpinan DPRD Pacitan.

ASB pernah  omong , pancen ora iso dipungkiri yen atine duwe kekawatiran kursi Ketua DPRD lepas saka tangane , Arib sadar perolehan suara ana pileg tahun 2024  kalah karo Wiwit BG ( Konco separtai ).

Jujur aku pak , masiha prosentase' kursi Ketua DPRD Pacitan bakal isa kecekel , ananging Tokoh Bela Diri saka Tulakan iku ora mungkiri , yen Peluang Wiwit BG uga duwur .

Kejaba  Rahman Wijayanto merupakan sobat karib Bupati , Wiwit BG merupakan peraih suara terbanyak , ojo ojo dienggo landasan DPP sebagai Hadiah Ketua DPRD Pacitan periode 2024-2029, , tapi ditunggu wae lah arep didapuk jabatan ana ngendi wae sebagai kader aku siap mbah..,pungkas ASB..( Tim)








ANAK F..URUNG MESTI NINGGAL KENEK DB..


Pacitan 06.06.024.
Anak F (8) asal desa Nanggungan Pacitan, rong dina kepungkur akhire meninggal dunia , diduga suspec Demam Berdarah.

Miturut pihak RSD Darsono Pacitan dr Djohan Putranto , sakdurunge digawa ning IGD RSD Pacitan , ternyata ale panas duwur ning omah wis patang (4) dina.

Mlebu IGD kondisi Pasien wis parah, Anak F sing ning omah muk karo kakunge dewe '( merga ditinggal cerai wong tuwane) kejaba panas duwur ternyata setelah dicek laboratorium enek penyakit (penyerta) arupa penumpukan cairan ana paru paru  terang Djohan.

Dinkes Pacitan gencar sosialisasi pencegahan Penyakit DB.

Tokoh sing uga pegiat Olah Raga iku nambah ake yen nganti dina iki , pasien meninggal  sing terindikasi ( Suspec DB) enek loro ( 2 orang bocah ) sing meninggal rong minggu kepungkur , imbuh Djohan.

Sementara Kanggo antisipasi amukan jingklong / Nyamuk jenis Aedes Aegyti Dinas Kesehatan Pacitan gencar menehi penyuluhan penyuluhan menyang desa desa se Pacitan.

Miturut dr Ndaru Mustaka Aji ( Kepala Dinas Kesehatan Pacitan) berharap, kanggo nanggulangi  jingklong/nyamuk jenis Aedes Aegyti ojo terlalu njagakne petugas Dinas Kesehatan Pacitan sing terbatas.

Ananging faktor kepedulian lingkungan sing paling penting, misale yen enek tangga teparo nandang lara ( panas tinggi luwih rong dina ) ora entuk cuek , tangga kudu menehi pengertian menyang keluarga penderita ,  gek kon gawa menyang IGD RSD , utawa Puskesmas terdekat, terang Ndaru.

Kanggo pelajaran Warga , jenis virus jingklong /Nyamuk Demam Berdarah jenise virus enek 3/4 macem , Aedes Aegyti , Aedes Albopictos,Aedes Scutelelloris.

Artine ' imbuh ndaru , wong sing pernah kenek DB urung mesti ora kenek DB meneh, sebab racun DB isa disebabke jenis racun nyamuk sing berbeda.

Sebagai antisipasi , masyarakat dihimbau waspada tekane siklus DB sing teka saben tahun , mangan sing wareg , rutin ngombe Vitamin , nerapake pola hidup sehat lan selalu menyediakan obat nyamuk/ cair utawa beku / dibakar..( gustik)










Senin, 03 Juni 2024

KPUD: GOLEK SING MURAH KETEMU CAK SODIQ DANGDUTAN PANGGAH SIDO.


Pilkada Pacitan.024.
Masiha dikritik nganti lethek , rencana Dangdutan KPUD Pacitan sing bakal undang penyanyi top Jawa Timur Cak Sodiq , tetep sida digelar.

Miturut anggota Komisioner KPUD Pacitan Wiwied Rowi , Acara panggah digelar sesuai jadwal Sabtu (8/6) ana pelataran KPUD Jl Veteran Pacitan.

Mantan Wartawan Radar Madiun iku nambah ake , Acara sosialisasi Pilkada undang Artis Dangdut papan atas tanah air ( Cak Sodiq) ora nyalahi aturan, merga KPU  sak Indonesia uga ngenekne gebyar Artis ,misale KPU Jawa Timur undang Heppy Asmara , malah dilaksanak'ake ana Hotel Gede, imbuh Wiwit.

Ketua KPUD Pacitan Sulis Setyorini mengahiri masa jabatan .

Acara  tahapan Sosialisasi Pilkada srana ngundang Artis Kondang uga digelar Kabupaten liya sing nglaksanake Pilkada Serentak  akhir sasi Nopember 2024.

Ditakoni media terkait latar /Halaman KPUD Pacitan sing sempit , opo ora beresiko mengingat Cak Sodiq klebu  artis Dangdut kondang jawa timur sing akeh penggemare , wiwit panggah omong wis diantisipasi.

Sementara LSM Bhineka Bangsa Pacitan, Marduki tetep ngaku kawatir , pelaksanaan Dandutan Akbar sing undang Artis kondang Cak Sodiq ana pelataran KPUD Pacitan sing ciut.

Jare' Masduki , latar KPUD Pacitan jauh dari kata layak kanggo gelar acara Dandutan sekelas cak Sodiq , aku kawatir massa berbondong bondong teka KPUD, nengingat pemberitaan ana media wis gencar ( sementara ) halaman KPUD Ciut banget , kingko kingko gek gek ,  jare duki kawatir.

Ananging ternyata berita dandutan ana latar KPU ,miturut staf KPUD muk salah pengertian ,dandutan tetep ning alun alun , terang staf sing ragelem ditulis

Sementara terkait anggaran , informasi saka KPUD Pacitan, anane Cak Sodiq ditekakne kanggo acara tahapan Sosialisasi Pilkada Pacitan , merga regane murah dibanding Artis Dangdut liyane..hoh ..(tim)




Rabu, 29 Mei 2024

POLISI NUNGGU HASIL LAB SOAL MINYAK GORENG PALSU..MINYAK AKEH UMPLUK'E DIENGGO GORENG ORA MATENG MATENG..SESUK'E WIS ORA KENEK DIENGGO MANEH .

Pacitan 05.024.
Polres Pacitan lan Dinas Perdagangan Kabupaten Pacitan  wingi awan ( 29/05) ngenekne jumpa pers terkait dugaan minyak goreng oplosan / palsu.

Jumpa pers digelar ana gedung Bhayangkara Polres Pacitan dipimpin Kapolres Pacitan AKBP Agung Nugroho , didampingi Pejabat teras Disperindag Asep lan Kasat Reskrim Pacitan.

Kapolres Pacitan lan Disperindag Pacitan ngenekne Jumpa Pers terkait dugaan minyak goreng palsu/oplosan

Isi jumpa pers prinsip'e , njelasake yen dugaan pihak Disperindag lan Kepolisian Pacitan wis menindak lanjuti temuan / dugaan anane minyak goreng palsu  utawa oplosan sing beredar ana pasar pasar wilayah hukum Pacitan.

Miturut Kapolres , kabeh sample/ contoh barang ( minyak goreng) sing diduga palsu wis digawa menyang laboratorium /BPOM , saiki kari nunggu hasile,jelas Kapolres.

Sayange Pejabat Dinas Perdagangan Pacitan Asep , ditakoni media terkait ciri ciri fisik minyak goreng palsu utawa oplosan jik  blekak blekuk , bingung karepe dewe.

Kanggo ngedukasi masyarakat , wartawan koran iki tekok jenis minyak goreng sing diarani / diduga palsu , apa minyak sing dienggo goreng ora mateng mateng utawa minyak sing akeh umpluk'e ?

Sayang Asep bingung , malah njawab Disperindag urung ngecek nganti detail semono , jare Asep glogap glagep koyo wong rasiap ngenekne tanya jawab karo media.

Rumangsa wartawan ora entuk jawaban sing pas , Kapolres Pacitan nengahi yen barang sing diduga palsu / oplosan iki dina ijik nunggu hasil Laboratorium , insya Allah yen wis metu mengko direlise maneh, terang Kapolres sing terkenal santun.

Perlu dimangerteni , wis sawetara suwe ana pasar pasar Pacitan akeh wong dodol minyak goreng mutu rendah diduga oplosan utawa palsu.

Minyak goreng sing dikemas botolan , miturut Tina ( pengusaha Rumah Makan) regane muk sekitar 14.000 , ananging yen dienggo goreng metu umpluk'e akeh , kejaba saka iku ora mateng mateng / matenge suwi .

Ciri sing kepindo , minyak goreng sing dikemas botolan (seliteran) bekas'e  arep dienggo maneh wis ora isa merga kalonge akeh banget , dadi yen tuku minyak goreng model botolan seliteran rugi berat , imbuh Tina sing keluargane duwe rumah makan bebek goreng ( sinjay khas Pacitan ) sing papane ana Mentoro.

Anane dugaan minyak goreng oplosan lan palsu , masyarakat Pacitan njaluk gek gage' gage' ditangani lan dibrantas , sak durunge masyarakat rugi berat...( Gustik)







Senin, 27 Mei 2024

RAME...! GAGARIN SIAP LAWAN AJI ANA PILKADA SOPO SING MENANG ..


Pilkada 2024.
Meh isa dipestekne' , Tokoh Flamboyan Pacitan Gagarin asal Ngadirojo,   Bakal tanding secara langsung ,  ana gelaran Pilkada Pacitan tahun 2024.

Kepastian Gagarin bakal tanding satu lawan satu karo incumben Indrata Nur Bayu Aji , disuarakne petinggi DPD Golkar Pacitan Hadi Suwarno.

Yen umpama , pak Gagarin detik akhir ora ditugaske ( khusus) saka DPP, insya Allah pak Gagarin sing uga wabub ( Incumben) bakal tetep tanding lawan calon kuat saka Demokrat Indrata Nur Bayu Aji , tegas Nano.

Tokoh sing uga pengusaha Jasa kontruksi iku nambah ake , sak jane sejak Nopember tahun 2023 pak Gagarin wis entuk Tugas saka DPP sebagai calon satu satunya ( tunggal) Partai Golkar maju pilkada Pacitan tahun 2024 , cuma pancen urung dipublis , nunggu sekitar sasi juli , imbuh Nano.

Kabar Wabub Gagarin bakal tetep tanding karo Bupati incumben Indrata Nur Bayu Aji, disambut suka cita lan antusias pendukung setia Gagarin.

Kelompok massa sing dijenengke  GAGAH WONG ETANAN rumangsa ora sabar ngenteni statmen langsung Gagarin atas pencalonane ana pilkada 2024.

Koordinator GAGAH WONG ETANAN Agus Susiawan Yakin Gagarin bakal memenangi pilihan Bupati Pacitan periode Tahun 2024-2029 , saiki wis pada muak mas masyarakat Pacitan , pokok'e Pemimpin Pacitan tahun 2024 kudu ganti , ben Pacitan mandiri ora tergantung karo mantan tokoh Nasional.

Sementara Noval saka PCW ( Pacitan Courruption Watch) wis ngira yen Gagarin Bakal Maju Pilkada Tanding lawan Incumben Indrata Nur Bayu Aji , pasale Bupati Aji wis  terang terangan emoh duet meneh karo Gagarin , delok'en wae anane Aji gandeng Wiwiet Bagong daftar bareng ana DPC Demokrat Pacitan , sebagai bukti Aji sayonara karo Gagarin, tegas Noval.

Harga diri wong Golkar lan Gagarin dipertaruhkan yen ijik ngarep duet karo Aji , wong Golkar lan wong etanan ora lila Gagarin dihina secara Politik...ayo kita lawan...Bupati Pacitan tahun 2024 ,, GANTI,, jare wong etanan sing ora gelem disebut jenenge.....****  ( Gustik)

Selasa, 21 Mei 2024

AJA KLIRU..AYU LAGI DIVONIS ALE NYOLONG...DURUNG ALE MATENI BOCAH..


Pacitan Ppos.06.024.
Pengadilan Negeri Pacitan , sementara memvonis terdakwa Ayu Findi Antika ( AFA) 10 sasi penjara, luwih ringan 4 sasi saka tuntutan Jaksa penuntut umum.

Majelis Hakim sing diketuai Erwin Adian ,  njerat  terdakwa Ayu nganggo pasal 362 KUHP tentang pencurian.

Miturut imam Bajuri SH MH  saka lembaga Bantuan Hukum Pacitan , Vonis Hakim terdakwa Ayu wis sesuai perbuatane yo kui nyolong.

Bajuri nambah ake' , Masyarakat aja kliru lho yo, Vonis Ayu iki lagi vonis perkara ale ,, nyolong,,  barang barang wong Tuwane ( korban) atas  Kasus pembunuhan kopi Sianida Sudimoro , urung ale mateni ' loyo yo ..ojo kliru..jare mantan aktivis PDM Muhammadiah Pacitan.

Perlu dimangerteni , Ayu Findi Antika ( Randa anak siji asal Sudimoro) nggawe heboh jagad Pacitan, merga mateni bocah SMP nganggo racikan kopi sianida.

Awale Ayu muk nyolong Kartu ATM, buku tabungan, HP lan duit sekitar 15 juta duwe`k'e ( Sukatmini ) wong  tuwane ( MRS) bocah sing dipateni.

Ananging saya suwe , Tersangka Ayu grogy lan panik merga keluarga  Sukatmini nglaporne menyang Polsek Sudimoro , terkait ilange duit lan barang liyane iki maeng.

Mungkin rumangsa bakal konangan Polisi, tersangka Ayu nekad tuku racun sianida lewat aplikasi on line , ditaburke kopi sing wis diracik ana pawon / dapur Sukatmini.

Wis ndlalah , racun sianida sing tujuane arep nyilakakne / ngracun  Sukatmini lan bojone , kopi malah diombe anak lanange sukatmini sing ijik sekolah MT's / SMP..

Bocah lanang sing disayang Sukatmini , akhire ninggal kira kira setengah jam sak bare ngombe kopi maut suanida racikan Ayu.
INFO terakhir , kasus pembunuhane tersangka Ayu ijik urung rampung lagi P.19...( TIM)



Ad Placement

Kesehatan

Olahraga

Covid-19